Summer Books

 

On my readig list:

  • It by Stephen King
  • The Devil in the White City by Erik Larson
_DSC9254_CC.jpg
  • The Diablo Archive by Richard A. Knaak
  • Tørst by Jo Nesbø
  • The Last Wish by Andrzej Sapkowski
  • The Chronicles of Malus Darkblade by Dan Abnett and Mike Lee
  • Hollow City and The Library of Souls by Ransom Riggs
  • A Natural History of Dragons by Marie Brennan

Summer bucket list

 
_DSC9216_CC.jpg

Things I want to do this summer

Finish at least 3 book 

Take more photos

Relax and drink tea

Go for a long walk at the beach

Bathing in the ocean

Journaling 

Make some art

Taste a new type of ice cream

*   *   *

Lese ferdig tre bøker

Ta meir bilete

Slappe av og drikke te

Gå lange turar på stranda

Bade i sjøen

Skrive dagbok

Lage kunst

Smake ein ny sort is

Viking summer

 

Vi har vore ute på tokt, og reiste til Avaldsnes Viking festival i år også. Dei har ein kjempefin vikinglandsby der, med mange gjestar og mange utstillarar. Nokon har butikkar, medan andre bur der som vikingar. I år kjøpte eg ikkje så mykje, men fekk med meg nokre småting. 

Helga etter var vi på Hafrsfjordkaupangen heile gjengen. Vi plar å reise med ein annan familie, og møtast ved kaupangen. I år var det enda betre og ei av dei kjekkaste arrangementa til no. Vi fekk kjøpt oss nokre beresnorer til kaffihorna vi fekk til jul, og nokre småting eg ikkje har teke bilete av. Kvart år avsluttar vi ein vellukka kaupang med grilling og vikingfest heime, og ingen untak i år heller.

Seinare skal vi sjå om vi får teke turen til Gudvangen og Njadarheimen. Det håper eg vi får til. Vi skal også av garde til Midgardsblot seinare i august, og det gler eg meg kjempemykje til. Då skal eg finne fram kaffihornet og bli med på ein skikkeleg festival. Metall og viking er ein super kombinasjon.

Snapshots

Some snapshots from before the summer. Time flies when you are having fun or are super busy! 

Tida flyg når ein har det gøy, eller når ein har det kjempetravelt. Nokre bilder frå mobilen denne våren.


1. New tattoo. Ny tattovering. // 2. Norse tales. Norrøne forteljingar. // 3. Food. Mat.

4. Zelda - the windwaker. // 5. Katrielle Layton. // 6. New books & game. Nye bøker og eit spel.

7. Journaling. Dagbok. // 8. Reading IT. Eg les IT. // 9. Repo! - the genetic opera.

 

10. Still reading IT. Eg les framleis IT. // 11. New jewelry. Ny ring. // 12. Viking.


Det har vore eit spennande år som lærar, og det har vore travelt. No er det endeleg sommarferie for både meg og alle elevane. Det skal gjere godt å ha litt tid for seg sjølv og ikkje stresse med kvardagen. Ta alt i eige tempo og slappe av og lese. 

Spring

Tur på stranda. / At the beach.

Tida går så alt for fort. Eg hadde store draumer om å halde meir liv i bloggen, men det blei heller det motsatte. Mykje som skjer om dagane. Livet er aldri  kjedeleg som lærar i alle fall. 

New things

Eg elsker gåver, men er ikkje så flink å ta bilete av dei og sei takk. Men er kjem nokre av gåvene eg/vi fekk til jul. Tusen takk!

I love getting gifts, but I'm not always good at saying thank you and take pics to post online. But here are some of the gifts I/we got for Christmas. Thank you so much!

Last Christmas

Sist jul ...

Eller denne jula. Besøk i Bergen. God julemat. Kvit jul til slutt.

Or this Christmas. Visiting family in Bergen. Delicious food. White Christmas at last.

 

1, 2, 3, 4: Julestemning innandørs. // Christmas atmosphere inside.

5, 6: Utsikt frå huset. Julestemning utanfor. // Christmas atmosphere outside. View from our house

7: Kaffi på flyplassen. // Coffee at the airport.

Plans

Eg ville gjerne behandle bloggen min, sjølv om eg ikkje alltid har tid til å oppdatere han. Eg veit ikkje heilt kvifor, men det er greit å ha ein trygg stad der eg kan legge ut ting og dele det eg vil dele. I fjor sletta eg dei fleste kontoane eg hadde på ulike sosiale platformar, og ville satse på bloggen. Det gjekk ikkje heilt som planlagt.

I år vil eg prøve igjen. Ikkje heilt "eit nytt år, ein ny og bedre meg" greie, men eg vil prøve å halde liv i denne sida. Eg har lyst til å ta fleire bilde og bli aktiv på denne sida igjen.

Det siste året har eg vore travel, og det har skjedd utruleg mykje. Å skrive masteroppgåve heldt på å ta knekken på meg, men eg overlevde likevel. Det er rart å tenkje at eg grein mykje på grunn av skrivinga. I fjor starta eg også i ein ny jobb som lærar. Lærarlivet er ganske hardt, og det er ein av grunnane til at det har vore stille.

I want to keep up my blog, even if I do not always find the time. I am honestly not sure why I, but I like to have a "safe" place online where I can write and share the things I want. Last year I deleted most of my social media accounts and wanted to focus on my blog. That did not happen.

I want to try again this year. Not a new year, new life kind of promise. But I really want to start posting again, take more photos and get back online.

Last year was a bit crazy and busy. Writing my master thesis was almost the end of me, but I managed to get through it. It is weird to think that I used to cry a lot because of the thesis. Last year I also got a new job as a teacher. Also a reason for the radio silence and the main reason why I never posted much last fall.